Razstava “Two good listeners make a piece with silence”

Vabljeni na ogled razstave »Two good listeners make a piece with silence« mladih perspektivnih libanonskih umetnikov, ki je nastala v sodelovanju z njihovim (bivšim) profesorjem – slovenskim interdisciplinarnim umetnikom – Miho Vipotnikom, ki v Bejrutu poučuje film, video in intermedijsko umetnost že vrsto let.

Razstava je na ogled ob petkih in sobotah med 19:00 in 22:00 v galeriji Hladilnica v Kulturnem centru Pekarna do 1. 9. 2017.

Možen je tudi ogled po predhodni najavi na tel. 041 481 246. Prosimo, pokličite med 10:00 in 16:00 in si zagotovite individualno vodstvo po razstavi.

Sodelujoči umetniki: Patil Tokatlian, Rita Tokatlian, Octave Khoury, Eli Mouhanna, Ghenwa Abou Fayad, Melissa Ghazale in Zouhair El Helou.

Rezultat enomesečne študijske rezidence v okviru programa Soba za goste / GuestRoomMaribor je instalacija, ki združuje medije filma, video umetnosti, zvoka, performansa, slikarstva, fotografije, grafičnega oblikovanja. Vsebinsko je postavitev je posledica dialoga na večih ravneh; intimnega, medosebnega, dialoga s prostorom, kontekstom kulturnega centra in kontekstom malega obskurnega evropskega mesta. Univerzitetni študijski proces predstavlja sorazmerno varno okolje medtem ko obisk rezidenčnega programa v tujini z marsikaterega gostujočega pomeni prvi »reality check«, možnost razvoja lastnega izraza, (ne)sodelovanja, sprejemanja kompromisov, vzpostavljanja ali zavračanja definicije profesionalnosti. 

 

Dialog postavitve bo zaključen, ko vstopi vanj publika.

 

Pogosto izpostavljamo, da rezidenčni program mestu prinaša možnost spoznavanja drugih kultur in ozaveščanja kulturnih razlik, redkeje pa govorimo o kulturnih podobnostih. Iz različnih razlogov svet postaja majhen in dosegljiv, kar bi moralo pripomoči k premoščanju vrzeli in uvidu, da so bistveno manjše kot se zdijo. GuestRoomMaribor tako s pričujočim sodelovanjem z libanonskimi umetniki napoveduje kontinuirano izmenjavo umetnikov med Bejrutom in Mariborom.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov