Veganska večerjica: Predavanje “Zanikanje in etika živali”

ZaŽivali! vas  sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v okviru Društevih dnevov ZaŽivali! 2017  vabi na predavanje Tomaža Grušovnika z naslovom “Zanikanje in etika živali”, ki bo v četrtek, 29. 6. 2017, ob 19.30 v MISC INFOPEKA.

Osnovno sporočilo predavanja je ideja, da to, kar zaznamuje odnos sodobnega človeka do živali, ni pomanjkanje sočutja, temveč bežanje od krute in neprijetne resnice grobega izkoriščanja živali. Različna dejstva – od skrivanja procesa predelave živalskih teles do psiholoških brazgotin klavniških delavcev – nas opozarjajo, da je spremljanje trpljenja živali za človeka travmatično doživetje. Zato so razsežnosti sodobne industrije predelave živalskih teles možne le, če je ta proces sistematično odmaknjen od oči javnosti. Osnovna težava, s katero se soočamo na tem področju, tako ni nepoznavanje informacij, temveč sistematično izmikanje dejstvom: “Nočem vedeti!”. Predavanje zato glavni izziv osveščanja v sklopu etike živali vidi v takem pristopu, ki ne sproža še več zanikanja, temveč vzpodbuja soočanje z različnimi mehanizmi izmikanja in posledično njihovo premagovanje.

Večer bomo sklenile_i z vegansko večerjico.

Z Društvenimi dnevi promoviramo veganstvo kot politično gibanje, ki zahteva odpravo vseh sistemov zatiranja in prevlade. Zagovarjamo politiko popolne osvoboditve in verjamemo, da ultimativno pravičnostna pozicija ne dopušča izključitve živali.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov