Delavnica stop-motion animacije z Milošem Tomičem

Vabljeni na delavnico stop-motion animacije priznanega in večkrat nagrajenega režiserja in stop-motion animatorja Miloša Tomića, ki bo potekala v Jakobskem dolu, od petka, 30. 6. 2017, ob 17:00 do nedelje, 2. 7. 2017, do 15:00.

Intenzivna delavnica z Milošem Tomićem za udeležence stare med 15 in 75, ki jih zanima razumevanje logike stop-motion animacije, se bo odvila na kmetiji, kjer bodo udeleženci skupaj bivali, kuhali, spali in ne, ne bo reality show :). Rezultat 3 dnevnega so-bivanja bo kratka animacija, pospremljena s t.i.mokumacijo.

Mokumacija temelji na poustvarjanju scen iz  prej narejenih stop-motion animacij v mediju filma oz. videa, preko katerih se na nek način obračunava s stop motion medijem in preko humornih scen ter karikiranja specifičnega gibanja, ki ga stop-motion animacija narekuje, film pa posnema, tudi z lastno (ali soudeleženčevo, heh) filmsko produkcijo. Obenem neposrednejši video medij (v primerjavi s stop-motion animacijo, ki terja veliko časa in potrpljenja) omogoča direktno kreativno akcijo, za katero bo v naravi veliko prostora in v treh dneh tudi časa!

Delavnica se bo odvila na kmetiji v bližini Maribora (15 min z avtomobilom), kjer se bo spalo na seniku ali v šotorih, katere si morajo udeleženci priskrbeti. Koristno bo s sabo vzeti fotoaparat, računalnik, stojalo, kakšen nepogrešljiv kabel ali polnilec. Če česarkoli od naštetega nimate, bo nekaj opreme na voljo tudi v izposojo ali souporabo.

 

Predznanje ni potrebno.

 

Cena 50,00 vključuje spanje, hrano in udeležbo na delavnicah od petka popoldan do nedelje zvečer.

Prijave zbiramo na guestroommaribor@gmail.com do 28. 6. 2017 oz. do zapolnitve mest, zato pohitite!

 

Miloš Tomić se je rodil leta 1976 v Beogradu. Diplomiral je iz filmske režije na Akademiji dramskih umetnosti leta 2001 pri profesorju Miši Radivojević, magistriral na filmski akademiji FAMU v Pragi leta 2006 na multimedijskem oddelku za animacijo pri profesorju Peteru Skali. Leta 2013 je na FAMU doktoriral z disertacijo “Vrednost zavrženih predmetov – smeti, kot material za film, animacijo, fotografijo …”. Med študijem leta 2005 je bil štipendiran gostujoči študent na Univerzi “Evropa” v Madridu, leta 2007 pa v Berlinu na akademiji UDK. Je eden od ustanoviteljev legendarne skupine “Klipani v pudingu”, je navdušen zbiralec in potrpežljiv kolažist, bil pa je tudi sodelavec edinstvene oddaje “Ritam ljepog srca” na Radiu B92. Bil je aktiven udeleženec in promotor “LO-Fi” festivala, ki se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja borili za svoboden, poceni in neodvisen film. Od leta 2010 je bil sodelavec manifestacije Pesničenje, več let pa je tudi profesor na Fakulteti za medije in komunikacije v Beogradu, Oddelek za digitalne umetnosti in nove medije. Kot avtor je razstavljal na številnih razstavah po vsej Evropi. Znan je po svojih eksperimentalnih filmih in video delih, glasbenih spotih, kolažih in umetniških akcijah. Preko neposrednega dela s študenti in mladimi je gostoval po celem svetu z delavnicami stop morion animacije in ustvarjalnosti na splošno, sodeloval je na festivalih v Franciji, na Norveškem, v Italiji in Španiji, prek Makedonije, Estonije do Kitajske, Argentine in Burme.

Njegova umetniška kariera je pridobila nov zagon v letu 2013, ko je bil skupaj z Vladimirjem Perićem predstavnik Srbije na Beneškem bienalu s projektom Glasbeni Dnevniki, ki je sestavljen iz kratkih filmov, v katerih vsakodnevne, pogosto družinske, kuhanjske situacije postajajo amaterske glasbene improvizacije.

Fotografija: Uglješa Dapčević

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov