Lokalni posvet »Ključ do vključenosti v Mariboru«

Vljudno vabljen_a v sredo, 21. 6. 2017, ob 10:00 uri v prostore INFOPEKE na lokalni posvet “Ključ do vključenosti v Mariboru”.

Namen posveta je predstavitev dobrih praks na področju mladinskega dela in o njegovi vlogi pri vključevanju oziroma integraciji socialno izključene mladine v lokalno okolje.

Svoje izkušnje, strokovno znanje in metode mladinske dela bodo predstavile_i Janez Arh s Centra za pomoč mladim Maribor – Doživljajsko igrišče, Blanka Kovačeč, multiplikatorka projekta Izzivi medkulturnega sobivanja, Klavdija Mirič z Andragoškega zavoda Maribor – Projektno učenje za mlajše odrasle, Urška Živkovič s Slovenske filantropije – Orientacijski program za osebe s statusom beguncev, doc. dr. Milko Poštrak iz Fakultete za socialno delo in Tomaž Podbevšek, večletni mladinski delavec, ki pri delu z mladostniki uporablja nekonvencionalne metode.

 Strokovnjakinje_ki posveta prihajajo iz različnih nevladnih organizacij in javnih zavodov. Predstavitve, ki so namenjene mladinskim, pedagoškim, svetovalnim, socialnim delavkam_cem in vsem, ki vas tematika zanima, bodo tako zajemale teoretska, raziskovalna in strokovna področja mladinskega dela.

Posvet poteka kot del aktivnosti, ki jih Zavod za razvoj mobilnosti mladih MOVIT organizira v okviru medsektorskega posveta za spodbujanje bolj vključujoče družbe pod imenom “Ključ do vključenosti”. Eno izmed glavnih priporočil medsektorskega sestanka za večje povezovanje na lokalni ravni je bila organizacija lokalnega posveta, kjer se vse organizacije, ki delujejo na področju vključevanja mladih, predstavimo s svojimi aktivnostmi.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov