Tematski sprehod: Na (ne)varno vol. 2

Stopinje mesta te v petek, 23. 6. 2017, ob 17:00 vabijo na tematski sprehod “Na (ne)varno vol. 2!”.

V podzemlje smo se skupaj že podale_i, raziskovale_i smo Mariborska zaklonišča različnih starosti, velikosti in tehnične opremljenosti, vsem pa je bilo skupno, da so nastala v drugi polovici prejšnjega stoletja. Tokrat bomo kolo časa zavrtele_i še malo in se podale_i v nekoliko nevarnejše rove. Ogledale_i si bomo starejše zaklonišče, ki je nastajalo v času 2. svetovne vojne in je nekoč veljalo za največje zaklonišče v našem mestu. Danes podzemni objekt na žalost propada. Poleg tega, da bomo govorile_i o načinih, kako je zaklonišče nastajalo, ter o obdobju in dogajanju takrat, bo prostor na sprehodu našel tudi razmislek o možnostih rabe zaklonišč, ki več niso primerna za zaklanjanje in pogovor o tem, kako podobne podzemne objekte uporabljajo drugod in kaj vse bi v njih lahko počeli pri nas.

Dobimo se v petek, 23. 6. ob 17:00 v parku Borisa Kidriča, blizu Glavne železniške postaje in Srednje ekonomske šole. Podale_i se bomo proti zaklonišču pod Piramido. Ker gremo na najbrž vroč poletni popoldan na hladno, ne pozabi na topla oblačila in primerno obutev. Da pa ne bomo hodile_i v temi, je priporočljiva žepna svetilka ali kakšno drugo svetilno telo.

Z udeležbo posebej ne tvegaš in ogrožaš svojega življenja, je pa na lastno odgovornost.

Stopinje mesta so program prostovoljk_cev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljeni_e!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov