Preddogodek Mednarodnega filmskega festivala StopTrik @ Rogoški gozd

V sklopu preddogodkov Mednarodnega filmskega festivala StopTrik, festivala animiranega filma za odrasle (15+), bodo izbrane projekcije predvajane v soboto, 10. 6. 2017, ob 21:00 na odprtem, v objemu Rogoškega gozda (Parkirišče Pizzerie MOM ob Rogoškem gozdu, Uskoška ulica 128, 2204 Rogoza).

Gozd je tudi socialen prostor, kjer se ljudje srečujejo, družijo ter gledajo filmske projekcije! Vsak tak prostor je izjemnega pomena tako za lokalno kot širšo skupnost, kultura pa tisti element, ki jo drži skupaj. Predvajane bodo zmagovalne in/ali izstopajoče animacije preteklih festivalskih edicij. Dogodek je obenem povabilo na festival, ki se bo odvijal med 5. 10. – 8. 10. 2017 v Mariboru.

Trajanje 69 min.

Program:

 

  1. Avtomatski fitnes

Alejandra Tomei & Alberto Couceiro (Animas-Film)

2015, GER

Poezija v labirintih, ki govori o človeškem avtomatizmu. Refleksija o našem vsakdanjem odnosu do denarja in časa. Gre za animirano tragikomedijo, ki se poigrava s konceptom vseprisotnega pospeška.

 

  1. Kaj se zgodi v vaših možganih, če vidite nemško besedo, kot je.. Zora Rux (dffb German Film and Television Academy Berlin)

2015, GER

Surrealno potovanje v svet izjemno dolgih nemških besed.

 

  1. Consumanity

Fabio Enrique Perez Ortiz (Hochschule der Medien Stuttgart)

2016, GER

Delavec za tekočim trakom izdeluje potrošniško blago. Svoje surovine dobi iz krogle, ki lebdi nad njegovim delovnim mestom. Ali se bo dovolj zgodaj zavedel svoje odvisnosti od Zemlje?

 

  1. Onstran

Milán Kopasz (Moholy-Nagy University of Art and Design)

2015, HUN

Črna luknja je prostor v vesolju, katere težnostni privlak je tako močan, da ne more iz nje pobegniti niti svetloba. Tudi na Zemlji so kraji in situacije s čudnim privlakom. Nekateri se mu izognejo, drugi pristopijo in opazujejo.

 

  1. Le Meat

Wolfgang Matzl

2013, AUT

Telefon zazvoni: ”Gospod, vaša hrana je pripravljena.”

 

  1. Monument

Marcin Giżycki

2016, POL

Skrivno življenje monumentalnih skulptur sovjetskega vojaškega pokopališča v Varšavi na Poljskem.

 

  1. Tango

Francisco Gusso, Pedro Giongo (Estudio Tijucas)

2015, BRA

Po letih suše vzklije mističen krompir v oddaljenih izvirih reke Aiatak. Kmalu bo vse pripravljeno na veliki ritual tanga. Navdihnjeno po zgodbi Franza Kafke.

 

  1. Spolno življenje dreves

Joshua Tuthill (Syracuse University)

2016, USA

Znanstvenik se poda na raziskovanje metod razmnoževanja znotraj kraljestva rastlin.

 

Se vidimo!

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov