Predpremiera dokumentarnega filma “Sečnja Rogoze” / “Cutting Rogoza”

Vljudno vabljeni na predpremiero dokumentarnega filma “Ssečnja Rogoze” / “Cutting Rogoza”, ki bo v petek, 2. 6. 2017, ob 18.30 v prostorih KS Rogoza.

 

Daniel Djamo, rezident GuestRoomMaribor (SobaZaGoste), je mlad umetnik in filmski ustvarjalec, ki se je slovenski javnosti že večkrat predstavil. Tokrat je ponovno rezidenčno bivanje v Mariboru rezultiralo v zanimivem dokumentarcu o ”Sečnji Rogoze”, kot ga naslovil.

 

Avtor skozi svojo estetiko raziskuje problematiko dogajanja okoli Rogoškega gozda, ki se je močno dotaknilo tako lokalnega prebivalstva kot tudi širše Slovenije.

Skozi filmski objektiv predstavlja dvopolnost, ujetost ljudi med urbanizacijo in naravo, ljudstvom in oblastjo. Film na zanimiv način povzame začetke bojev prebivalcev Rogoze, ob enem pa predstavi tudi stališče lokalnih oblasti. Če povzamemo, aktualen dokumentarec, vreden ogleda!

 

Produkcija: GuestRoomMaribor, Pekarna Magdalenske Mreže

Avtor: http://djamo.weebly.com/

Zahvala: Film Factory, http://filmfactory.si/

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov