Co-opoly, igra kooperativ in sodelovanja

Ob obletnici zasedbe poslopji bivše vojaške pekarne te Pekarna Magdalenske mreže v petek, 16. 6. 2017, ob 20.00 vabi v prostore INFOPEKE, da skupaj odigramo Co-opoly. Gre za igro kooperativ in sodelovanja, ki obrne kapitalistično logiko monopolya. Lahko bi rekle_i, da je kot monopoly, vendar veliko boljša, saj v ospredje postavlja pomen medsebojnega sodelovanja in skupnosti. In prav na vrednotah sodelovanja, demokratičnosti, odgovornosti, odprtosti, samouprave, enakosti, pravičnosti in solidarnosti bi moral temeljiti kulturni center, kot je Pekarna.  

Igralke_ci bomo medsebojno sodelovale_i ves čas. Na začetku bomo ustanovile_i svojo demokratično organizacijo in jo tekom igre upravljale_i. Igrale_i bomo kot skupnost, delovale_i v dobro naše organizacije, sprejemale_i odločitve in izpolnjevale_i izzive ter na preizkušnjo postavile_i svoje zmožnosti za sodelovanje. Po igralni plošči se bomo premikale_i s skupno figurico, izmenično bomo metale_i kocko, vlekle_i kartice in izvrševale_i naloge. Ves čas pa kot skupnost sprejemamo odločitve, izvršujemo izzive in izkoristimo priložnosti.

Da igro odigramo do konca je potrebno sodelovati. Ene_ga zmagovalke_ca ni, pač pa zmagamo vse_i, v kolikor je uspešna naša skupnost. Skozi igro spoznamo pomen ne hierarhične organizacije in veščin, kot so komunikacija, reševanje konfliktov in skupinska dinamika in duh, ki jih potrebujemo za delovanje v demokratični skupnosti.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov