9. številka Zina Pizda! in okrogla miza o sindikalnem boju

Kolektiv Pizda! te v petek, 2. 6. 2017, ob 20.00 vabi v prostore INFOPEKE na dogodek ob izidu 9. številke Zina Pizda!, ki ga bo tokrat pospremil pogovor o pomembnosti sindikatov in sindikalnih bojev, vse večjemu pritisku na sindikate in sindikalistke_i pri nas ter o tem, kako ponovno obuditi radikalno sindikalno gibanje.

Na okrogli mizi bodo sodelovale_i sindikalistke_i in aktivistke_i: Karina Ditz, sekretarka Sindikata poklicnih voznikov, Marija Javornik Krečič, predsednica Visokošolskega sindikata Slovenije na Univerzi v Mariboru, Anita Tolić, aktivistka pri Centru za družbeno raziskovanje (CEDRA) in Želimir Stanić, aktivist iz Sindikata Mladi plus.

V Kolektivu Pizda! opažamo, da se stopnjuje pritisk na sindikate in sindikalne zastopnice_ke. Ta pojav je bil doslej v Sloveniji precej neznan, ampak tudi na tem področju standardi padajo na nivo preostalega sveta. V številnih azijskih in latinskoameriških državah je vsako leto ubitih večje število sindikalnih zastopnic_kov in aktivistk_ov. Sindikalne pravice se močno kršijo in represija nad sindikati in sindikalistkami_i se stopnjuje – vse bolj tudi pri nas. V zadnjem času so sindikalne_i zastopnice_ki izpostavljene_i močnim političnim in medijskim pritiskom ter napadom, ker opravljajo svoje delo.

Priča smo vse večjemu zaostrovanju razrednih bojev na delovnih mestih. Le z izobraževanjem, solidarnostjo in konkretnimi dejanji bomo obranile_i in zagotovile_i dostojno delo za vse!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov