KONCERT »OD NAS ZA VAS«: PUNČKE IN BADEN BADEN

Na brezplačnem koncertu ob 20. obletnici »Od nas za vas«, ki bo v petek, 19. 5. 2017, s pričetkom ob 22.00 v dvorani Gustaf, bosta nastopili hrvaški skupini Punčke in Baden-Baden, čaka pa nas tudi sladko presenečenje.

Baden-Baden (HR)

Zagrebški kolektiv Baden-Baden beleži svoje začetke v letu 2012. Lahko bi rekli, da spretno mešajo post-punk z elementi garažnega in psihadeličnega elektropopa ter dobro dozo industriala. Nastali so na temeljih razpadle Heroine, pevec Hrvoje je v Baden-Baden tako združil novo in še bolj noro formacijo. V 2013 so izdali EP in z njim ponudili precej zanimiv zvok, a za nadaljevanje smo morali čakati skoraj 3 leta. Lani aprila je končno izšel njihov prvenec “La Drogue” in z njim nova odpičena in dinamična vrsta glasbe. Album, ki hitro zasvoji, saj ga je zelo lahko imeti rad, je močen in moderen, prodoren in hitastičen. Njihovi nastopi so precej energični in kaotični. Sami pravijo, da je bistvo koncertov to, da iz ljudi potegnejo čustva. Sovraštvo, ljubezen, poželenje, karkoli! Na lanskem Mentu so jih napovedali kot rokovski bend za ples, kjer so na koncertih noge vedno v koraku in glava nenehno v gibanju.

https://baden-badenmusic.bandcamp.com/

Punčke (HR)

Punčke zdaj ženski trio, lociran v Zagrebu, so v postavi šestih deklet začele v Vinkovcih, kjer jim je ustvarjanje glasbe predstavljalo predvsem zabavo. V Zagrebu so v študentskih letih resneje delale glasbo, izdale album v katerega so vložile veliko truda in iskrenosti, zaradi česar je prvenec »Sunčano s povremenom naoblakom« leta 2013, požel veliko izvrstnih kritik in se uvrstil na skoraj vse lestvice najboljših albumov v regiji. Prepričane so, da zaradi truda in iskrenosti, ki so ga v ustvarjanje vložile. Z drugim albumom, ki so ga izdale lani, so še konkretneje stopile na mesto, ki si ga na glasbeni sceni zaslužijo. Njihov zvok je močnejši in zrelejši, spodbudna besedila pa bodrijo in vedrijo iz, na prvi pogled, mračnih naslovov. Žanrsko so nekako zakoreninjene bolj v indie-rocku, zaznati pa je moč tudi vplive punka in druge alternative. Ne igrajo na karto simpatičnega ženskega benda, igrajo pa energične in silovite koncerte. So glasne, čustvene, eksplozivne in ekspresivne. Vokalno in instrumentalno ostre.

https://punchke.bandcamp.com/

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov