Tematski sprehod »Bivalna in sprehajalna (ne)kultura«

Stopinje mesta te v soboto, 6. 5. 2017, ob 10:00 vabijo na tematski sprehod »Bivalna in sprehajalna (ne)kultura«.

V okviru globalne akcije Urbani sprehodi Jane’s Walk, ki poteka po celem svetu, se bomo v Mariboru z geslom »hodi, opazuj, povezuj« sprehajali_e po Pobrežju.

Osvetljena bo problematika, s katero se prebivalci_ke predvsem SV dela Pobrežja soočajo že lep čas. Na območju bivše tekstilne tovarne ima svoje prostore trenutno kar nekaj podjetji in družb, ki s svojimi tovornimi vozili in avtobusi težijo že tako dotrajane in takšnim obremenitvam neprimerne ceste, ki poleg vsega vodijo še skozi stanovanjsko naselje in mimo osnovne šole. Do najbolj kritične točke bomo tako prišli_e na koncu našega sprehoda. Smiselno se nam zdi, da na območju izpostavimo še njegov zgodovinski kontekst, ter se tako sprehodimo skozi Hutterjevo kolonijo, ki je nastala skupaj s širitvijo in razvojem tekstilne industrije. V prvem delu bomo tako govorili_e predvsem o bivalni kulturi delavske kolonije nekdaj in danes, v drugem pa o sprehajalni nekulturi predela, ki številnim povzroča kar nekaj preglavic.

Dobimo se v soboto, 6. 5., ob 10:00 na Čufarjevi cesti pri slaščičarni Romansa, se podamo do Hutterjeve kolonije in nato proti nekdanji tekstilni tovarni Svila.

Stopinje mesta so program prostovoljk_cev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljeni_e!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov