Stopinje mesta: tematski sprehod “Na varno!”

Stopinje mesta te v torek, 25. 4. 2017, ob 11.00 vabijo na tematski sprehod “Na varno!”.

Šlo bo za prav poseben sprehod – podali_e se bomo v podzemlje, odprli_e bomo vrata zaprtih prostorov, ki nam v kriznih trenutkih bojda nudijo uteho.

Raziskovali_e bomo mariborska zaklonišča in samo za nas se bodo odprle podzemne utrdbe, ki vzdržijo zunanje pritiske. Vstopili bomo v zaklonišča različnih starosti, velikosti in tehnične opremljenosti ter prisluhnili pripovedim o času, ko so se naši someščani_ke pred napadom Maribora skrivali v prav teh prostorih. Z nami bo tudi poseben gost, Hinko Samec, ki nam bo na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj iz prve roke predstavil stroge predpise, ki postavljajo zakonske okvirje o načrtovanju in vzdrževanju teh varovalnih objektov, in realno stanje, kako se zadeve odvijajo na terenu in kaj se z mnogimi zaklonišči po Mariboru in Sloveniji dogaja danes.

Poleg pogleda v prostore, kamor samo oko ne more, vam obljubljamo zanimive zgodbe preteklosti in sedanjosti ter premislek o rabi teh podzemnih zatočišč v varnih časih in vsaj en primer dobre prakse, ki je zaživel v mariborskem podzemlju.

Dobimo se torej v torek, 25. 4. 2017, ob 11.00 ob javni toaleti na Trgu revolucije (pri mostu).

 Stopinje mesta so program prostovoljcev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljeni!

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov