Predavanje »Otrok in njegovi možgani«

Vabljeni na zanimivo predavanje o razumevanju otrokovega vedenja z vidika razvoja njegovih možganov. Predavanje bo potekalo v sredo,12. 4. 2017, ob 17. uri v prostorih INFOPEKE. Na predavanje ste vabljeni vsi, ki vas tovrstna tematika zanima, starši, ki se na svoji poti soočate z izzivi starševstva ali vstopate na to pot, učitelji, vzgojitelji in strokovni delavci, ki se pri svojem delu srečujete z otroci.

Predavanje se bo nanašalo na dogajanje v otrokovih možganih. Razumevanje slednjega nam omogoča, da se na otrokovo vedenje odzivamo v smeri, ki otroku omogoča optimalnejši razvoj. Predstavljeni bodo tudi primeri, kako se odzvati na otrokovo vedenje, kakšen odziv omogoča spremembo ter kaj s svojim odzivom otroku sporočamo odrasli.

V odraščanju otroka se starši, učitelji in vsi, ki se z otroci srečujemo nemalokrat znajdemo na točki, ko ne vemo kako naprej. Namen vseh je, da spodbudimo otrokov celostni razvoj, pri čemer nam je v veliko pomoč osnovno razumevanje razvoja otrokovih možganov. Otrok za svoje preživetje in razvoj potrebuje ob sebi odrasle, ki ga na tej poti spremljajo. V kakšni smeri se bo otrok razvijal pa je v veliki meri odvisno od odzivov odraslih. Odzivi odraslih so povezani z razvojem otrokovih možganov in odrasli smo tisti, ki omogočamo učinkovitejšo rast in razvoj otroka. Možgani otroka igrajo v obdobju odraščanja pomembno vlogo, zato je pomembno, da odrasli poznamo razvoj in delovanje otrokovih možganov, saj se bomo tako znali pravilno odzvati na odzive otrok. Kar pa je še pomembneje, s pomočjo razumevanja delovanja otrokovih možganov lahko razumemo vedenje otrok. Spoznamo lahko zakaj se otrok vede na določen način, da otrok, ki recimo nagaja ni takšen ker je hudoben, ampak je v ozadju lahko zelo močna možganska razvojna komponenta.

Predavanje bosta izvedli študentki 2. letnika magistrskega programa zakonski in družinski študiji (smer zakonska in družinska terapija) Tjaša Mlakar in Urška Mikolič. Udeležba na predavanju je brezplačna, predhodna prijava ni potrebna.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov