Točka za sprejem psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno ob sredah in četrtkih od 14:00 do 18:00 oziroma v petek od 14:00 do 16:00 prineseš vzorec za hitro testiranje z barvnimi reagenti in/ali laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

V psihoaktivnih snoveh, kupljenih na črnem trgu pa tudi preko spleta (ne glede na legalnost), se pogosto nahajajo neželene primesi. Nekatere so izredno nevarne. Možno je tudi, da kupljena snov ni tisto, kar pričakuješ. To pomeni drugačne učinke in tveganja ter večjo možnost zastrupitve ali predoziranja.

V točki izvajamo hitro testiranje z barvnimi reagenti, sprejemamo pa tudi vzorce za laboratorijsko analizo. Testiranje, ki ga opravijo v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju, je brezplačno. Opravlja se samo identifikacija substance (kvalitativna analiza), na rezultate pa čakaš od 2 tedna do 2 meseca.

Več informacij: http://www.drogart.org/;  http://coopalice.net/baonps/

Info točka je bila vzpostavljena leta 2016 v okviru mednarodnega projekta I-SEE. Testiranje in sprejem vzorcev trenutno potekata v okviru evropskega projekta B.A.O.N.P.S.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov