Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): Gana

Vabljen_a v četrtek, 23. 3. 2017, ob 19:00 v prostore INFOPEKE na Pekarna potopis (potopisi, ki to niso): Gana.

Večina nas misli, da moramo rešiti Afriko. Tako mediji kot humanitarne organizacije nam vsiljujejo podobo stradajoče celine, kjer pustošijo bolezni in kjer vsakodnevno potekajo državljanske vojne. Večina humanitarnih organizacij zbira denar z željo, da bi lokalnim skupnostim »pomagale«, da bi jih »rešile«. Pri tem pa si nikoli ne vzamejo časa, da bi poskušale razumeti lokalne načine življenja, ki se razlikujejo od naše zahodnjaške kapitalistične družbe.

Medtem ko jih poskušamo reševati, pozabljamo, da prav zahodne korporacije uničujejo in si prisvajajo njihova naravna bogastva.

Mogoče je čas, da prenehamo pošiljati prostovoljce_ke v Gano in damo glas tistim, ki tam živijo. Mogoče je čas, da se Evropejci_ke začnemo spraševati, če smo zares odprti do drugačnih in če res poznamo prave vzroke za stanje v Afriki. Problem Afrike je zelo kompleksen, treba pa se je zavedati, kakšno vlogo igrajo na šahovnici vodilne države.

Tokratno predavanje bosta predstavila Katarina Trstenjak in Boštjan Selinšek, ki sta preživela 6 mesecev v Gani.

Na predavanju si boš lahko ogledal_la tudi razstavo Boštjanovih fotografij.

Kratek predstavitveni video o Gani (avtor B. Selinšek): tukaj.

Potopise pripravljajo prostovoljci_ke MISC INFOPEKA. Razbijamo stereotipe! Vstop prost!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov