Po prostovoljske izkušnje v tujino

Bi želel_a preživeti nekaj časa v tujini, kjer bi si pridobil_a izkušnje na področju dela z otroki in mladostniki ali na kulturnem področju ali pa na okoljevarstvenem področju? Naučil_a tujega jezika in raziskoval_a novo okolje? Spoznal_a vse čare, ki jih nudi program Evropska prostovoljna služba (EVS)? Če te mika, piši na evs@pekarna.org za več informacij.

EVS je program, ki vsem mladim med 17. in 30. letom omogoča, da postanejo prostovoljci in prostovoljke v drugi državi za časovno obdobje od 2 do 12 mesecev in s tem izkoristijo priložnost za učenje skozi delo ter za življenje v tujem okolju. Ob tem jim EVS program omogoča razvijanje socialnih veščin in občutek za solidarnost ter poglobljeno razumevanje drugačnosti.

Tri različne organizacije te vabijo, da se pridužiš njihovim EVS projektom:

Children of the rain – Delo z gibalno oviranimi osebami v Turčiji
V Sinopu (Turčija) iščejo slovenskega_ko EVS prostovoljca_ko za delo z gibalno oviranimi osebami med 10. 7. 2017 in 6. 9. 2017. Projekt se izvaja v okviru Evropske prostovoljne službe. Več informacij tukaj.

Ekipa LOGO išče zaintersirane EVS prostovoljce_ke za pet različnih projektov na Štajerskem v Avstriji.
Vsi projekti se bodo izvajali od jeseni 2017 naprej. Več o EVS projektih v Avstriji izveš tukaj.

Odemira, Portugalska – Ustvarjanje priložnosti
Oktobra se v Odemiri na Portugalskem začenja šest novih projektov za katere iščejo EVS prostovoljce_ke iz vseh evropskih držav. Več informacij tukaj.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov