Združimo se!: Prvo srečanje v Mariboru

V sredo, 15. 3. 2017, ob 10.00 pričnemo s ciklom usposabljanj Združimo se! v Mariboru. Prvo srečanje bo namenjeno predstavitvi programa, spoznavanju in dobrih praksah mladinskega polja na področju aktivne participacije mladih.

Na izobraževanju se bodo mladi poleg vsebin delavskih pravic skozi koncept kritične pismenosti, tem iz participatorne ekonomije seznanili z osnovnimi pojmi na področju zadružništva in klasičnega podjetništva. Spoznali bodo temeljna načela zadružništva, se naučili veščin »biti član_ica cadruge«, kako komunicirati in se organizirati za namene so-upravljanja zadruge. Delavnice bodo vsebovale tudi simulacijo razvoja fiktivne zadruge in izdelka na koncu pa še prakso v štirih obstoječih zadrugah v Mariboru. 

Dobivali se bomo rikrat tedensko (ponedeljek, sreda, četrtek) po štiri ure (10.00-14.00). Vsebine smo že vnaprej razporedili po terminih in lokacijah, lahko si jih ogledaš tukaj.
Vabljeni vsi nezaposleni (dijaki_nje, študentje_tke, brezposelni_e in drugi_e nezaposleni_e) mladi do vključno 29 let. Predhodnja prijava ni nujna, je pa zaželjena na infopeka@infopeka.org.

Več o programu na www.zdruzimo.se

Program »Združimo se!« izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov