Veganska večerjica: Predavanje »Veganstvo kot politično in aktivistično gibanje«

Za živali! vas v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabimo na Vegansko večerjico, ki bo v četrtek, 16. 2. 2017, ob 19.30 v MISC INFOPEKA.

 

Zakaj je pristop zaščite živali, ki se zavzema za zmanjševanje njihovega trpljenja, problematičen? Kakšne so posledice za rejne in poskusne živali, če se zavzemamo zgolj za ustvarjanje njihovih boljših življenjskih pogojev? Zakaj podpiranje takšnih reform ne odpravlja njihovega nadaljnjega izkoriščanja? Ali dobro ravnanje z živalmi moralno upravičuje njihovo uporabo? Kakšna je naša moralna odgovornost do živali?

 

Tokrat bomo na predavanju Tomaža Podbevška spregovorili o veganstvu kot političnemu in aktivističnemu gibanju, ki se zavzema za popolno odpravo vsakršnega izkoriščanja živali in uporabe živalskih produktov za človekove namene. Spregovorili bomo o tem, zakaj so regulativni in reformistični pristopi za zaščito živali problematični, zakaj veganstvo zaradi zdravstvenih in duhovnih razlogov ne odpravlja nadaljnjega izkoriščanja živali, kakšne so posledice veganstva kot potrošniškega življenjskega sloga in zakaj moramo veganstvo razumeti kot aktivistično in politično gibanje, ki se zavzema za širše socialne, ekononomske in politične spremembe.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov