GuestRoomMaribor: Interesni safari s Simonom Faridom

Vabljeni na Interesni Safari s Simonom Faridom v četrtek, 26. 1. 2017, ob 15.30. Tokrat bosta izhodišča za sprehod po mestu “komunikacija z dvojno realnostjo” in “skrivne bratovščine”. Dobimo se pri Kužnem znamenju na Glavnem Trgu.

 

—————————-

Dragi Simon Ž.,

 

upam, da si dobro.

Pišem ti, da bi objasnil moja zanimanja v okviru prihajajočega Interesnega safarija, ki ga pripravljate zame.

Želel bi, da je moj ogled osredotočen na proces “komunikacije z dvojno realnostjo”, ki mi je bil predstavljen s strani čarodeja SamSebastjana prejšnji teden. V mislih imam komunikacijo, ki pomeni različne stvari za različne ljudi, medtem ko funkcionira obenem za vse. Komunikacija, ki na prvi pogled zakriva svoje dejanske intence. 

Na primer, tvoj predlog zgradbe Prostozidarske lože bi lahko bil relevanten; za neiniciirane izgleda kot navadna zgradba, za Prostozidarje pa ima drugačen pomen. Zanimajo me potenciali tovrstne komunikacije z dvojno realnostjo na področju umetnosti, torej umetniško delo, ki je lahko skrito zaradi varnosti avtorja, a vseeno komunicira z določenimi ljudmi onstran te navidezno benigne nevidnosti.

Torej rad bi videl nekaj skrivnosti. Kode morda. Stvari, ki jih lahko vidim, ampak jih ne morem razumeti. Ali druge stvari, ki jih lahko razumem, drugi pa jih ne morejo.

Bog, ljubim komuniciranje.

Simon Farid

http://simonfarid.com

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov