Podpiramo boj Ustvarjalne Platforme INDE

Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor podpiramo boj Ustvarjalne Platforme INDE – U. P. I.

 

UP INDE je skupnost ljudi, ki s svojim delovanjem v lokalnem okolju in tudi širše, spodbuja solidarnost, kritično politično misel in neodvisne ustvarjalne prakse. Je odprt, javni prostor, ki za razliko od komercialnih prostorov deluje po principu socialnega vključevanja in dan za dnem dokazuje, da so samoorganizacija, povezovanje skupnosti in preizpraševanje obstoječih družbenih razmerij moči, alternative vsebinam, ki temeljijo na tekmovalnosti, profitu in avtoritarnosti.

 

Skupnost UP INDE je v Koper vnesel prepotrebni razmislek o agresivni gentrifikaciji, ki mu je mesto podvrženo v zadnjih letih in mladim v mestu in okolici ponudil kakovostne izobraževalne in kulturne programe. Skupnost UP INDE je tudi poskrbela, da so bili prostori zapuščenega objekta v zadnjih dveh letih zaščiteni in sanirani ter tako ne podvrženi nadaljnjemu propadanju. Ker skupnost skrbi tudi za širše okolje, je le-to neprimerno bolj čisto in vzdrževano, kakor je bilo pred zasedbo prostorov.

Pričakujemo, da DUTB z odstranjevanjem azbestnih odpadkov, ki se nahajajo v oddaljenem delu objekta in ne v že saniranem območju Ustvarjalne Platforme INDE, ne bo motila delovanja le-te in pozdravljamo skorajšnjo drugo obletnico delovanja tega pomembnega koprskega prizorišča.

 

Ekipa Pekarna Magdalenske mreže

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov