Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): »Zgodbe iz Kurdistana«

Vabljen_a v četrtek, 26. 1. 2017, ob 19.00 v prostore INFOPEKE na Pekarna potopis »Zgodbe iz Kurdistana«.

Radio Študent 89,3 MHz je v preteklih letih imel novinarje_ke v več državah ter kriznih žariščih, še največ na Bližnjem vzhodu.

Miha Turk in Arne Zupančič sta, vsak po svoji poti, potovala po Turčiji, Iraku in Siriji, od koder sta se večkrat javljala ter poročala. Z doma pridobljenim znanjem, vtisi in premisleki o regiji bosta pripravila obširen potopis o specifikah in perspektivah Kurdov in Kurdistana kakor tudi o namenu in vlogi “angažiranega” novinarstva v regiji ter v sodobnih razmerah medijske krajine.

Predavatelja bosta tako skozi osebne izkušnje, fotografije in pripetljaje skušala približati ter osmisliti razmere na Bližnjem vzhodu. Verjetno je zadana naloga preobsežna za eno predavanje, bomo pa vsaj prikazali delček kompleksnosti obravnavane regije in predvsem pokazali, kako lahko sodobni tok dogodkov človeka hitro ujame in (pre)vzame. Malo pa bomo tudi špekulirali.

Razbijamo stereotipe! Vstop prost!

Pekarna potopise pripravljajo prostovoljke_ci MISC INFOPEKA.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel potopisnih predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot fotografije sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Prostovoljke_ci nadaljujemo z novim tipom družbeno-kritičnih predavanj, katerih namen je vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi, ki to niso, predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, s čimer vzgajajo in spodbujajo mlade za medčloveško strpnost, solidarnost in človekove pravice.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov