Meet the resident: Simon Farid

Vljudno vabljeni na predstavitev aktualnega rezidenčnega umetnika programa Soba za goste / GuestRoomMaribor, Simona Farida, ki bo v torek, 10. 1. 2017, ob 19:00 v Galeriji K18.

 

Simon Farid je magistriral na Central St. Martins School of Art and Design v Londonu. V preteklosti ga je zanimal predvsem odnos med upravno identiteto in telesom, ki ji omogoča kodificiranje in predstavitev. Glede na privzeto vlogo hekerja ali prevaranta je igrivo posegal v proces “generacije identitet”, ki deluje kot “drugi ljudje” in uprizarja načine za boj proti nastajajočim institucionalnim mehanizmom za potrjevanje identitete. V zadnjem obdobju njegova praksa prehaja na področje skrivnega kuriranja in prostorsko specifičnih intervencij. Njegov aktualen projekt ustvarja komunikacijski kanal, temelječ na skrivnih bratskih združenih in teoriji magije ter čarodejstva.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov