Hot girls wanted & ZIZ koledar 2017: Politično je osebno

Vabljen_a na predstavitev ZIZ koledarja 2017 in filmsko projekcijo dokumentarnega filma »Hot girls wanted«, jutri v sredo, 4. 1. 2017, ob 19.30 v prostorih INFOPEKE.

 

Če je bil ZIZ koledar leta 2016 predstavljen skozi slogan Osebno je politično, na leto 2017 gledamo s perspektive Politično je osebno. Politično mislimo kot družbene sisteme, v katerih živimo, v njih sodelujemo, jih podpiramo, ignoriramo ali se jim upiramo. Letošnji koledar je posvečen tematiki cenzure in cenzuriranja. Kdo nam cenzurira telesa in kdaj si jih cenzuriramo in tako zatiramo sami? Zatiranje na osebni in politični, torej družbeni ravni, se ohranja preko vsaj štirih načinov nadzora: telesnega (prisila, ustrahovanje, grožnje, zapiranje, pretepanje), ekonomskega (malo moči, neugledne službe, brezposelnost, diskriminacija, pomanjkljiva usposobljenost, pomanjkljiva izobrazba, revščina), psihološkega (stereotipi, predsodki, neosveščenost, miti, dezinformacije) in ključnega ponotranjenega (slaba samopodoba, nemoč, neenotnost, strah, pomanjkanje informacij). Od kod prihaja nadzor za cenzuriranje in samocenzuriranje teles v družbi, je vprašanje, na katerega naj najde odgovor vsakdo, ki bere ta tekst in si bo podrobno ogledal_a letošnji ZIZ koledar.

 

Na dogodku, posvečenem izidu ZIZ koledarja za leto 2017, si bomo ogledali dokumentarec »Hot girls wanted« (http://www.imdb.com/video/imdb/vi87601177), po filmu pa sledi pogovor in posvetitev tematiki letošnjega ZIZ koledarja. Zaželeni so prostovoljni prispevki. Zagotovite si svoj izvod, saj jih je le omejeno število.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov