Izobraževanje »ZiZ – Zatirani in zatiralci«

Vabimo te na izobraževanje v tehnikah gledališča zatiranih ZiZ – Zatiralci in zatirani, ki bo potekalo vsak torek, od 18.00 do 21.00 v Vetrinjskem dvoru (Velika dvorana, prvo nadstropje). Pričnemo v torek, 10. 1. 2017, ob 18.00. Predhodno gledališko znanje ni potrebno, le duh po spremembah sistema. Prijave zbiramo na infopeka@infopeka.org do nedelje, 8. 1. 2017. Več o prijavi najdeš spodaj.

ZiZ – Zatiralci in zatirani je izobraževanje v tehnikah gledališča zatiranih, namenjeno mladim, mladinskim delavcem_kam, aktivistom_kam, (socialnim) pedagogom_injam, andragogom_injam, socialnim delavcem_kam in drugim -ogom_injam, zainteresiranim za izpopolnjevanje v metodologijah aktivističnega in gledališkega dela. Predhodne gledališke izkušnje niso potrebne, le duh po spremembah sistema.

 

Na izobraževanju bodo udeleženci in udeleženke spoznali posamezne tehnike gledališča zatiranih (slikovno, časopisno, forumsko, nevidno gledališče, mavrico želja, direktne akcije v javni prostor …) ter temelje delovanja gledališko-aktivistične metode, ki izhaja iz 60-ih let iz Brazilije. Izobraževanje vključuje teoretska izhodišča, pripravljanje in izvedbe produkcij, gostovanja in povezovanja z drugimi so-izvajalci skupnosti gledališča zatiranih.

 

Kaj: Izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb s poudarkom na gledaliških tehnikah Gledališča zatiranih.

Kdaj: 10. Januar 2017 do junij 2017, z gostujočo produkcijo na Ne-festivalu gledališča zatiranih julija 2017.

Kje: Vetrinjski dvor (Velika dvorana, prvo nadstropje), Maribor.

Prijave: Rok za prijavo je 8. 1. 2017 na mail infopeka@infopeka.org. V prijavi navedi svoje podatke (ime, priimek, starost, zakaj te izobraževanje zanima in morebitne predhodne izkušnje z gledališčem ali aktivizmom).

Cena: Izobraževanje je za udeležence brezplačno in neprecenljivo.

 

Izvajalci:

Barbara Polajnar

Tomaž Podbevšek

Tamara Zaner

 

Več informacij: infopeka@infopeka.org ali barbara.polajnar@gmail.com

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov