Okrogla miza II: “Prostovoljstvo po Evropi”

V okviru projekta “Od Maribora do Bruslja“, katerega namen je mladim zbližati EU in predvsem možnosti mobilnosti, ki jih slednja ponuja, organizira Mestnega mladinskega sveta Maribor drugo okroglo mizo z naslovom “Prostovoljstvo po Evropi”. Na okrogli mizi, ki bo v četrtek, 24. 11. 2016, ob 17:00 uri v prostorih MMSM-ja (Trg Revlucije 9) bo EVS koordinatorica Nataša Usar predstavila Evropsko prostovoljno službo, Ioana Silleanu in Michal Čerňanský pa osebno izkušnjo opravljanja prostovoljskega dela v Mariboru.

Evropska prostovoljna služba (EVS) je program, ki vsem mladim med 17. in 30. letom omogoča, da postanejo prostovoljci in prostovoljke v drugi državi za časovno obdobje od 2 do 12 mesecev in s tem izkoristijo priložnost za učenje skozi delo ter za življenje v tujem okolju. Ob tem jim EVS projekt omogoča razvijanje socialnih veščin in občutek za solidarnost ter poglobljeno razumevanje drugačnosti.

Ioana in Michal opravljata Evropsko prostovoljno službo v naši organizaciji že 10 mesecev in sicer v projektu Revolucioniraj se!

Povezava do FB dogodka tukaj.

od-maribora-do-brusljaInfo: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov