Literarni večer: Pogovor s Suzano Tratnik o konceptu drugačnosti v literaturi

Vabljen_a na drugi literarni večer v sklopu cikla »Beremo in pišemo s teto Roso«, ki bo potekal v torek, 22. 11. 2016, ob 19.00 v Salonu uporabnih umetnosti, Glavni trg 1.

Predstavila se nam bo pisateljica, prevajalka, sociologinja, publicistka, lezbična aktivistka in sodelavka lezbičnega in gejevskega festivala Suzana Tratnik. Suzana Tratnik se v svojih delih osredotoča predvsem na problematiko osebne in družbene percepcije spolne identitete in spolne usmerjenosti, pa tudi na prikaz razmerja med t. i. večinskimi in manjšinskimi družbenimi skupinami. V svoji literaturi prikazuje življenje obrobnih, marginaliziranih kultur in alternativnih življenjskih slogov, ki jih večinska družba tipično pojmuje kot drugačne.

Pogovor s Suzano Tratnik bo vodil Tomaž Podbevšek, profesor slovenskega jezika in književnosti.

Literarni večeri, literarne delavnice in literarni natečaj z družbeno angažirano vsebino sestavljajo cikel »Beremo in pišemo s teto Roso« (aluzija na socialistično filozofinjo in revolucionarko Roso Luxemburg), ki je vsebinsko osredotočen na promocijo branja družbeno angažirane literature in promocijo tovrstnega literarnega ustvarjanja.

knjiznica-tete-rose-fotka

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov