Predavanje »Pristopi dela z mladimi, ki eksperimentirajo z drogami«

V okviru “Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi” vas vljudno vabimo na brezplačno predavanje »Pristopi dela z mladimi, ki eksperimentirajo z drogami«, ki bo v sredo, 7. 12. 2016,  od 10:00 do 11:30 v prostorih INFOPEKE.


Predavanje je namenjena mladinskim, vzgojno-izobraževalnim in socialno-varstvenim delavcem, prostovoljcem oziroma osebam, ki se profesionalno srečujete z mladimi.

Rok prijave je 6. 12. 2016 na infopeka@infopeka.org ali na 041 481 246, 02 300 68 50.

Vsebina predavanja:

Namen predavanja je posredovati kratke informacije o trendih uporabe drog med mladimi, se osredotočiti na tehnike dela, ki so učinkovite pri osveščanju in spremljanju mladih, ko se srečujejo s psihoaktivnimi substancami ter pregledati, kaj se je tekom svetovanja v DrogArt svetovalnici izkazalo kot pomembno in učinkovito pri obravnavi mladih.

V diskusiji bomo podelili izkušnje pri delu z mladimi, ugotavljali, kakšne potrebe zaznavamo na terenu ter skupaj iskali načine za reševanje problematike dela z mladimi, ki eksperimentirajo z drogami.

Cilji:

– spoznati trende uporabe drog med mladimi,

– prepoznati lasten odnos do mladih, ki uporabljajo droge,

– spoznati različne pristope dela z mladimi, ki eksperimentirajo z drogami,

– spoznati potrebe mladih, ki imajo težave z uporabo drog,

– podeliti medsebojne izkušnje pri delu z ljudmi in najti morebitne nove ali drugačne načine dela z mladimi.

O izvajalki:

Anja Mihevc, univ. dipl. socialna pedagoginja, specializantka psihoterapije transakcijske analize, zaposlena na Združenju DrogArt kot vodja Centra za svetovanje in psihoterapijo.

 cikel

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov