Dvodnevna delavnica intervencij v javni prostor “Telo na ulico”

Hočeš upgrejdat svoje street theatre nindža skillse? Bi rad_a spremenil_a svet ampak ne maraš javnega nastopanja? Živiš v bližini Maribora? Pridi na delavnico ta vikend! Cena? Prava malenkost: 0 EUR!

PS.: Vsak, ki deli to vabilo z drugimi dobi še neverjetnih in dodatnih 30% popusta!

TELO NA ULICO!

“Zavzemite vsak prostor, takoj ko vstopite vanj. Pridobite pozornost vseh naokrog z enim samim gibom. Premagajte krdelo lačnih volkov s svojim glasom. Začnite revolucijo z mirovanjem…”

Na delavnici se bomo spoznavali z osnovnimi zakonitostmi telesne prisotnosti v javnem urbanem prostoru v kontekstu umetniške akcije ali artivistične intervencije. Preizkušali bomo, kako lahko učinkovito uporabimo preproste mehanizme ritma, mirovanja, uporabe glasu in očesnega stika, da dosežemo maksimalen efekt z minimalnimi sredstvi. S pridobljenimi osnovnimi veščinami bomo izvedli več ad-hoc intervencij na ulicah Maribora, ki bodo na igriv način odpirala vprašanja družbenih vlog in družbenega spola.

Delavnica je primerna za vse udeležence ne glede na fizične sposobnosti in stopnjo predhodnih izkušenj. Principi, ki jih bomo spoznavali pa so zelo koristni pri vseh vrstah javnega nastopanja in družbenega delovanja.

Urnik:

Sobota, 5. 11. 2016, od 11.00 do 16.00

Nedelja, 6. 11. 2016, od 11.00 do 16.00

Udeležba je obvezna oba dneva.

Mentor: Jaša Jenull e diplomiral iz gledališke in radijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. V sklopu projektov skupine Ljud je poleg svojega gledališkega ustvarjanja realiziral tudi večje število krajših filmov ter interaktivnih multimedijskih inštalacij.

Delavnica je za udeležence brezplačna. Potrebne so predhodne prijave do četrtka, 3. 11. 2016 na infopeka@infopeka.org. V primeru premajhnega števila udeležencev se delavnica ne bo izvajala. Število mest je omejeno!

Organizator: Pekarna Magdalenske mreže Maribor v sodelovanju s Caravan Next (Kibla)

 delavnica gled. zat. kje so meje

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov