Delavnica »Mladi in prekarno delo«

Na delavnici »Mladi in prekarno delo«, ki bo v torek, 29. 11. 2016, ob 14:00 na Filozofski fakulteti Maribor ( učilnica 2.10) bomo spregovorili o različnih aspektih prekarnosti, s katero se soočajo mladi in o tem, kako naprej.

Aktivisti in aktivistke Sindikata Mladi plus bodo predstavili tematike prekarnega dela, pripravništev in kršitev delovnopravne zakonodaje ter oblike aktivnosti, s katerimi lahko mi vsi kot mladi aktivisti te problematike tudi naslavljamo. Prekarno delo in s tem prekarno življenje je nekaj, kar nas večina živi, vendar se redko pogovarjamo o tem, kako se na situacijo lahko odzovemo ter predvsem, kako lahko zahtevamo spoštovanje pravic in dostojno življenje. Govora bo tako o prekarnosti, elementih delovnega razmerja, o delavnicah, kampanjah in – bučah, ki nam jih prodajajo.

IZVAJALCI: Aktivistke in aktivisti Sindikata Mladi plus

Delavnico izvajamo v okviru »Rosine šole delavskih pravic za mlade«, 2. letnik, v katerem se podrobneje posvečamo mnogoterim obrazom prekarnosti. Prekarne oblike zaposlovanja so sedaj že prevladujoča oblika zaposlovanja v Sloveniji. Tovrstne oblike dela delavce individualizirajo in imobilizirajo v boju za delavske pravice.

Namen izobraževanja je  tudi v letošnjem letu mlade seznanjati s pomenom delavskih pravic, pomenom sindikalnega organiziranja in samoorganiziranja delavcev in s pastmi prekarnih oblik dela, ki posegajo tudi v zasebno sfero vsakega posameznika (zdravje, načrtovanje družine, negotova starost).

 rosina-sola-banner

 

 

 

 

 

 

 

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov