Srečanje prekarnih delavcev

Društvo Gibanje za dostojno delo in socialno družbo prireja redna srečanja prekarnih delavcev, ki bo v sredo, 23. 11. 2016, ob 18:00 v MISC INFOPEKA.

Povezati želijo zaposlene, ki nimajo svoje stične točke, kamor bi se lahko obrnili in si zaupali svoje težave. Razparceliran trg delovne sile je privedel do tega, da postajamo prav vsi prekarci. Vse več je zaposlitev za določen čas, delovni pogoji ne omogočajo načrtovanja varne prihodnosti in delovni čas je večkrat preko osem ur, saj mora biti delavec_ka delodajalcu_ki na razpolago ob vsakem trenutku. Ne skrivajmo se več za štirimi zidovi, ampak ukrepajmo TAKOJ!

IZVAJALEC: Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Sindikat prekarnih delavcev

Srečanje gostimo v okviru »Rosine šole delavskih pravic za mlade«, 2. letnik, v katerem se podrobneje posvečamo mnogoterim obrazom prekarnosti. Prekarne oblike zaposlovanja so sedaj že prevladujoča oblika zaposlovanja v Sloveniji. Tovrstne oblike dela delavce individualizirajo in imobilizirajo v boju za delavske pravice.

Namen izobraževanja je  tudi v letošnjem letu mlade seznanjati s pomenom delavskih pravic, pomenom sindikalnega organiziranja in samoorganiziranja delavcev in s pastmi prekarnih oblik dela, ki posegajo tudi v zasebno sfero vsakega posameznika (zdravje, načrtovanje družine, negotova starost).

rosina-sola-banner

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov