Predavanje »Sindikat prekarnih delavcev«

V okviru »Rosine šole delavskih pravic za mlade« vabimo na Predavanje »Sindikat prekarnih delavcev«, ki bo v sredo, 23. 11. 2016, ob 14:00 Filozofski fakulteti Maribor (učilnica 2.8).

V Svobodnem sindikatu Slovenije se že vrsto let soočajo z izkoriščanjem najranljivejše skupine delavcev oz. prekarcev, zato so za zaščito njihovih pravic znotraj sindikata ustanovili Sindikat prekarcev. Cilj sindikata je predvsem organiziranje prekarno zaposlenih oseb, da bi se povezali v boju za svoje pravice. Tako v Sloveniji kot v Evropi beležimo porast prekarnega dela in zaradi tega prepoznavamo potrebo po sindikatih, ki bodo te delavce zaščitili, organizirali in jim pomagali pri dostopu do rednih delovnih razmerij.

IZVAJALEC: Marko Funkl, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo

Predavanje izvajamo v okviru »Rosine šole delavskih pravic za mlade«, 2. letnik, v katerem se podrobneje posvečamo mnogoterim obrazom prekarnosti. Prekarne oblike zaposlovanja so sedaj že prevladujoča oblika zaposlovanja v Sloveniji. Tovrstne oblike dela delavce individualizirajo in imobilizirajo v boju za delavske pravice.

Namen izobraževanja je  tudi v letošnjem letu mlade seznanjati s pomenom delavskih pravic, pomenom sindikalnega organiziranja in samoorganiziranja delavcev in s pastmi prekarnih oblik dela, ki posegajo tudi v zasebno sfero vsakega posameznika (zdravje, načrtovanje družine, negotova starost).

rosina-sola-banner

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov