Predavanje »Položaj prekarnih delavk pri načrtovanju družine«

Na predavanju »Položaj prekarnih delavk pri načrtovanju družine«, ki bo v torek, 8. 11. 2016, ob 15:00 na Filozofski fakulteti Maribor (učilnica 2.10), se bomo podrobneje osredotočili na položaj deklet in žensk v obdobju vse večje prekarizacije dela.

 

Na kratko si bomo ogledali, v kakšnem odnosu sta kapitalizem in patriarhat, kako je kapitalizem preoblikoval družinsko življenje, kako je oblikoval ideal popolne družine ter kako se prek določene predstave o materinstvu reproducira kapitalistična ideologija. Posebej podrobno pa si bomo ogledali, kako se razredni boj poglablja med ženskami in kakšen je položaj prekarnih delavk pri načrtovanju družine.

IZVAJALKA: Anita Tolić, sodelavka Inštituta za delavske študije

Predavanje izvajamo v okviru »Rosine šole delavskih pravic za mlade«, 2. letnik, v katerem se podrobneje posvečamo mnogoterim obrazom prekarnosti. Prekarne oblike zaposlovanja so sedaj že prevladujoča oblika zaposlovanja v Sloveniji. Tovrstne oblike dela delavce individualizirajo in imobilizirajo v boju za delavske pravice.

Namen izobraževanja je  tudi v letošnjem letu mlade seznanjati s pomenom delavskih pravic, pomenom sindikalnega organiziranja in samoorganiziranja delavcev in s pastmi prekarnih oblik dela, ki posegajo tudi v zasebno sfero vsakega posameznika (zdravje, načrtovanje družine, negotova starost).

rosina-sola-banner

 

 

 

 

 

 

 

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov