6. StopTrik Mednarodni filmski festival

Vljudno vas vabimo na  6. Mednarodni filmski festival StopTrik, prvi evropski festival posvečen umetnosti stop motion animacije, ki se bo odvil med 27. in 30. 10. 2016 v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru.

V štirih festivalskih dnevih si bo mogoče ogledati aktualno produkcijo kratkih animiranih filmov zadnjih dveh let in sicer 43 filmov v programu Mednarodnega stop motion tekmovanja in 12 filmov v Tekmovanju Borderlands, ki so bili izbrani izmed več kot dvesto prispelih prijav.

Letošnja osrednja tema festivala je “propaganda”, ki je tudi vsebinska iztočnica za program Retrospektiva, v okviru katerega si bo mogoče ogledati tri kurirane selekcije: “Stop motion agitacija” (kur. Michal Bobrowski), “Polnočni film: Ekranska tesnoba” (kur. Robert Sowa) in “Mračni svetovi” (kur. Ana Nedeljković).

Festival bomo pričeli s seminarjem “’Emancipatorni potencial in politični vpliv kulturnih praks”, ki bo združil aktiviste filmske kulture iz Slovenije, Poljske, Srbije, Kosova in Hrvaške, razprava o subverzivnosti animirane umetnosti pa bo potekala med predstavitvijo publikacije “Obsesija. Perverzija. Upor. Sprijene sanje srednjeevropske animacije.”

Letošnji izobraževalni program – Workshot bo vodil Miloš Tomić – priznan srbski avtor stop motion animacij ter vsestranski medijski umetnik, katerega dela bodo predstavljena na dogodku “Zamišljati si avtorja”.

V okviru spremljevalnega programa bomo v GT22 otvorili razstavo intrigantnih čeških video del “Zanke despotizma”, v zgornjem nadstropju Salona uporabnih umetnosti pa ob 20 obletnici MLADININEGA Proglasa, izbor družbeno angažiranih oglasov, ki nagovarjajo aktualne probleme sodobne družbe, človeka in okolja. V duhu družbene refleksije nenazadnje napovedujemo tudi koncert, iz Maribora izseljene, Nine Bulatovix in ljubljanskega benda Haiku Garden.

Podroben program festivala: http://www.stoptrik.eu/program-1/

V času projekcij osrednjega programa StopTrik MFF je staršem in skrbnikom na voljo varstvo za otroke, otroški kino in igralnica čitalnica.

Na vse projekcije in dogodke je vstop brezplačen!

 

Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Soorganizatorji: Salon uporabnih umetnosti, AGD Gustaf, Društvo za razvoj filmske kulture, Zavod MARS Maribor

stoptrik-oglas

 

 

 

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov