Prostovoljsko delo mladih za mlade

Vabljen_a na uvodno usposabljanje v sredo, 12. 10. 2016, ob 17.00 uri v prostore INFOPEKE, kjer ti bomo predstavili različne programe prostovoljskega dela, ki se jih lahko udeležiš.

Program “Prostovoljsko delo mladih za mlade” je namenjen vsem mladim med 14. in 29. letom starosti. Vabljene dijakinje in dijaki, študentke in študenti, zaposleni, brezposelni mladi, ki ste pripravljeni skozi šolsko/študijsko leto kot prostovoljci nuditi pomoč, vzpodbudo in podporo vrstnikom, aktivno sodelovati pri oblikovanju in izvajanju mladinskih dejavnosti ali načrtovati in izpeljati projekt, s katerim bi rad_a svoje sovrstnike in širšo javnost spodbudil_a k razmišljanju in delovanju v smeri večje družbene pravičnosti, etične občutljivosti in odgovornosti do ljudi, živali ter narave.

V novem šolskem/študijskem letu lahko deluješ na naslednjih področjih prostovoljskega dela v naši organizaciji:

  1. PEKARNA DOBIŠ DAŠ – aktivno preživljanje prostega časa z otroci in mladostniki z manj priložnostmi.
  2. Nudenje brezplačne učne pomoči otrokom in mladostnikom.
  3. ZINE – publikacija z družbeno-angažiranimi in aktivističnimi ter kreativnimi vsebinami.
  4. PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso).
  5. Stopinje mesta – sprehodi, predavanja in razmišljanja o Mariboru za mlade.

Več o področjih prostovoljskega dela si lahko prebereš tukaj.

Naša organizacija ti zagotavlja ustrezno usposabljanje pred pričetkom dela, možnost individualnih in skupinskih konzultacij, usposabljanje ob delu, podporo in spremljanje, povračilo potnih stroškov, prost vstop na vse prireditve, ki jih organizira Zavod Pekarna Magdalenske mreže, brezplačno udeležbo na usposabljanjih za mladinsko delo na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, možnost razvijanja in uresničevanja lastnih idej, spoznavanje novih prijateljev…

Nobena resnična družbena sprememba se ni zgodila brez revolucije.
Revolucija ni nič drugega udejanjena misel.
Emma Goldman

Če hočeš poslušati, videti, se učiti in se spreminjati z nami, se nam pridruži pri opravljanju organiziranega “Prostovoljsko delo mladih za mlade”. REVOLUCIONIRAJ SE!

dsc_0044

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov