Dan za spremembe

Prostovoljci MISC INFOPEKA (Zavod Pekarna-magdalenske mreže) se bodo priključili jutrišnjemu (sreda, 24.3.2010) Dnevu za spremembe, ki bo široko po Sloveniji potekal pod okriljem Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva. Na ta dan organizacije, ki se ukvarjamo s prostovoljskim delom ne bomo zgolj govorile o prostovoljstvu, ampak se bomo lotile konkretnih dejanj. Prebivalce Slovenije vabimo, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci.

Preurejali bomo otroška in športna igrišča, barvali stene mladinskih centrov, delili hrano brezdomcem, se družili s starejšimi v domovih upokojencev, obnavljali stara kolesa ali dežurali na SOS telefonih.

Prostovoljci MISCINFOPEKA in prostovoljci Evropske prostovoljne službe, ki opravljajo svoje projekte v našem zavodu, bodo v okviru Dneva za spremembe obiskali mariborski Šolski tehnični center in skupaj z dijaki sodelovali pri prostovoljskem projektu MISC INFOPEKA- MARIBAJK, popravilo in kreativna obnova starih koles.

Prostovoljci so zbrali stara kolesa oziroma njihove dele in jih nameravajo sestaviti in vrniti v vozna stanja ter jih nato čim bolj kreativno pobarvati in opremiti z družbeno kritičnimi sporočili, nato pa brezplačno oddajati prebivalcem Maribora in naključnim turistom. Med cilji projekta sta opozarjanje na alternativo javnemu prevozu in dejstvo, da bi moral biti javni prevoz dostopen vsem (brezplačen) in pa reciklaža ter ponovna uporaba predmetov oziroma njihovih sestavnih delov.
V okviru Dneva za spremembe pa bodo tako prostovoljci, kakor tudi dijaki, ki se jim bodo na ta dan pridružili, začeli s popravilom starih koles in tako promovirali prostovoljstvo, varovanje okolja in spremembe, ki jih želijo videti v svetu.

Akcijo Dan za spremembe so že podprli znani Slovenci kot so Živa Vadnov, Boštjan Klun, Arne Hodalič, Adi Smolar, Nikolovski, Danica Purg in Mateja Kožuh Novak ter posneli izjave za TV oglas, kot tudi poslanci državnega zbora in občine v Mariboru, Sežani, Izoli, Ljubljani in Murski Soboti. Prav tako številne prostovoljske organizacije iz različnih krajev Slovenije.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov