Avtorski projekt Generacije na Linhartovem srečanju v Postojni

Predstava Generacije se bo predstavila na spremljevalnem programu na festivalu gledaliških skupin Slovenije, Linhartovem srečanju, v četrtek, 29. 9. 2016, ob 10.00 v Postojni.

Več informacij: https://www.jskd.si/gledalisce-in-lutke/festivali_gledalisce/linhart_gledalisce/linhart_16/uvod.htm

Nastopajoči v predstavi Generacije so stari osemnajst let, kar pomeni, da so se znašli na pomembni življenjski prelomnici. Počasi vstopajo v samostojno življenje. Pred njimi je vrsta pomembnih odločitev. Čaka jih izbira poklicne poti, selitev stran od staršev, nadaljevanje šolanja in negotova prihodnost. Osemnajst let je zanimiva starostna niša, kjer se mladi počutijo, kot bi jim cel svet ležal na dlani. Hkrati pa v njihova življenja počasi pronica odgovornost. To je trenutek, ki ga želimo ujeti v predstavi Generacije. Kakšno je resnično mišljenje najstnikov, ki vstopajo v svet odraslih in bodo v prihodnosti gradili našo družbo? Zanimajo nas strahovi, želje, pričakovanja, tesnoba in navdih, ki se skladiščijo v generaciji, stoječi na pragu življenja.

Izvedba: Inštitut za boljše čase

Igrajo: Ajda Godec, Kim Godec, Žiga Hren, Luka Kuhta in Eneja Urnaut

Režiser: Tin Grabnar

Oblikovalec svetlobe: Teo Trifkovič

Oblikovalec zvoka: Tin Matuš

Kostumografija: Tomaž Tomljanović (dualik)

Lektorica: Metka Damjan

predstava-generacije

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov