MEET THE RESIDENT: GuestRoomMaribor predstavlja Martina Reichea

Vljudno vabljeni na pogovor in predstavitev pretekle produkcije aktualnega rezidenčnega umetnika programa Soba za goste / GuestRoomMaribor Martina Reiche v četrtek, 15. 9. 2016, ob 19.00 v Galerija K18 na Koroški cesti 18 v Mariboru.

Martin Reiche je medijski umetnik, ki živi in deluje v Berlinu. Diplomiral je iz računalništva deluje pa na stičišču likovne umetnosti, intermedijske umetnosti in tehnologije. V svojih zadnjih delih raziskuje vpliv tehnološkega napredka na relacijo med človekom in tehnologijo ter odnose med ljudmi samimi. Žanrsko področje njegovega delovanja obsega kiparstvo, instalacijo, video in softversko umetnost, njegova dela pa so bila predstavljena na različnih festivalih in muzejih po vsem svetu – ZKM Muzej sodobne umetnosti, ZKM muzej Medijske umetnosti, Ars Electronica festival v Linzu, ISEA Hong Kong, Moscow Biennale of Young Art, Festival digitalne umetnosti v Atenah in še na/v mnogih drugih.

Za GuestRoomMariboru bo Reiche razvil univerzalne modeme z namenom subvertiranja obstoječe infrastrukture, v tem primeru ograje iz bodeče žice, ki bo postala vnaprej nameščena omrežna infrastruktura. Preko tovrstnega pristopa, ki je obenem tehnični in estetski, želi prikazati kako je represivno arhitekturo mogoče uporabiti na načine, ki spodbujajo državljanske/civilne pravice.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov