SobaZaGoste vabi na pogovor s kolektivom Otto Prod

Vljudno vabljeni na pogovor s kolektivom Otto Prod, ki bo potekal v torek, 6. 9. 2016, v Galeriji K18. Ker bo ob desetletnici kontinuiranega sodelovanja francoskega kolektiva Otto Prod s Pekarno Magdalenske mreže v okviru rezidenčnega projekta “Delovne počitnice (Working holidays)” sledila obsežna retrospektivna razstava v Umetnostni galeriji Maribor, smo tradicionalni dogodek rezidenčnega programa Pekarne Magdalenske mreže, Meet the resident, zastavili nekoliko drugače.

 

Otto Prod so s svojim sodelovalnim, participatornim načinom delovanja, ki poskuša neprestano širiti tradicionalne meje (razumevanja) umetnosti, v tem obdobju pomembno sooblikovali mariborsko kulturno-umetniško krajino, njene akterje, kulturne institucije in organizacije, zato njihove produkcije nima posebnega smisla predstaviti na način klasičnega kronološkega pregleda. Temu istemu se je kolektiv v končni fazi poskušal izogniti tudi pri snovanju same retrospektivne razstave.

Načini delovanja in kontekst, iz katerega umetniški projekti izhajajo in se vanj umeščajo, postajajo v okvirih sodobne umetnosti v vedno večji meri integralni deli nastale produkcije, ki funkcionira bolj na način dokumenta kompleksnih delovnih procesov. Zdi se, da projektov skratka ni več mogoče ustrezno razumeti, v kolikor rekonstrukcija teh procesov umanjka oziroma nismo v procesih tako ali drugače neposredno sodelovali. Iz tega razloga se bomo na pogovoru z akterji kolektiva in umetniki, ki sodelujejo na razstavi, dotaknili predvsem širšega konteksta formiranja kolektiva (izobraževalni proces, skupine, ki so pomembno vplivale na njihovo dejavnost, začetek sodelovanja s Pekarno Magdalenske mreže), preko predstavitve izbranih projektov, specifičnosti neformaliziranega konteksta Kulturnega centra Pekarna, ki je za razliko od klasičnega institucionalnega, v večji meri omogočal prostor eksperimentiranja, ne nazadnje pa se dotaknili tudi pristopa, ki ga je kolektiv ubral pri snovanju retrospektivne razstave Srečno, arheologi!, ki se bo otvorila v petek, 9. 9. 2016, v Umetnostni galeriji Maribor.

 

Na pogovoru bodo sodelovali:

Guillaume Stagnaro: http://stagnaro.net/

Lucien Gaudion: http://cargocollective.com/luciengaudion/Lucien-Gaudion

Yann Leguay: www.phonotopy.org

Pierre-Étienne Morelle: www.pemorelle.com

Olivier Morvan: www.escapologique.net

Guillaume Brunet: www.labomedia.org

Jankenpopp: www.jankenpopp.com

Jérôme Fino: www.azertyuiopqsdfghjklmwxcvbn.org

Yves Duranthon: www.bookfighting.blogspot.com

Luce Moreau: www.lucemoreau.com (broken)

Paul Destieu: www.pauldestieu.com

 

ottoprod

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov