GuestRoomMaribor: Meet the resident/Spoznaj Offcity Collective, Šárko Zahálkovo

Vljudno vabljeni na pogovor s Šárko Zahálkovo, vizualno umetnico in predsednico Offcity kolektiva, ki bo v četrtek, 14. 7. 2016, ob 19. uri v Galeriji K18.

Offcity je neodvisna platforma iz mesta Pradubice, na Češkem. Njihovo interesno področje je predvsem mesto kot struktura  in živ organizem. Offcity projekti in realizacije so  ponavadi razpete med kulturno in umetniško produkcijo, aktivizmom, skupnostnim delom in vizualno umetnostjo. Njihovo delovanje se nagiba k obravnavi specifičnosti prostora, njegovega genius-a  loci, spomina prosora in ljudi, ki prostor uporabljajo. Offcity prireja predavanja, delavnice in umetniške dogodke v javnem prostoru preko katerih skuša vzpostavljati in ohranjati  javni dialog.

V letu 2012 se je Ofcity, z interaktivno instalacijo Asking Architecture, predstavil  v Češko-Slovaškem paviljonu 13. Arhitekturnega Bienala v Benetkah. V letu 2015 je kolektiv sodeloval  na mednarodni razstavi City and Me, v okviru mednarodnega projekta CreArt – Network of Cities for Artistic Creation.

V Mariboru bo Offcity kolektiv raziskoval temo “skrito nasilje”.
Več v živo.

OffcityInfo: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov