Oblačenja

Leto 2000. Na oko simpatično in okroglo leto, a v realnosti zelo naporno in dramatično za študentko, ki se že drugo leto bori z izpitom iz slovenske skladnje. Postajalo je brezupno. Samozavest načeta 100 %. September. Rahlo tavanje. Po umu in mestu. Izvoli. Na ulici dobim v roke simpatično povabilo za obisk INFOPEKE. Hvala. Shranim. In potem enkrat grem. In sem ostala. In uresničila sebe in svoje življenje. Dana mi je bila priložnost, da povem, kaj čutim in kako se počutim. In kaj bi želela početi. Poslušali so me. In razumeli. To mi je veliko pomenilo. Srečala sem nove ljudi, hitro smo ugotovili, da smo dobra ekipa. Začela se je dirka za uresničevanjem idej. Dirka za akcijo, dogajanje, druženje. Življenje. INFOPEKA mi je dala spodbudo in možnost, da uresničim sanjarjenja, zapisana v poletne beležke ali stare notese.

Prvi avtorski projekt sem s pomočjo ostalih prostovoljcev uresničila leta 2003. Projekt je nosil ime Oblačenja. Sam prosec ustvarjanja je bil zanimiv in pester, saj je približno 20 prostovoljcev in prostovoljk zbiralo dobre kose starih oblačil, ki smo jih brezkompromisno kombinirali z novejšimi modnimi dodatki. Zaključek projekta je bila modna revija, podprta z video inštlacijami, posnetimi na mariborskih ulicah. Revija je bila zelo odmevna. O meni in moji ekipi se je pisalo v najboljših slovenskih modnih medijih. To je bila odlična potrditev našega dela in spodbuda za naprej. Sploh je bilo leto 2003 zelo učinkovito, saj sem se dejansko izstrelila v svet idej in njenih uresničevanj. Preko izobraževanj, delavnic, seminarjev sem osvojila številna znanja, potrebna za uresničevanje idej, spoznala sem celo vrsto kreativnih ljudi, se s pomočjo INFOPEKE vključevala v aktivnosti drugih organizacij in naenkrat sem imela premalo časa za študij, ki mi ni več delal preglavic in je bil v letu 2003 že pravzaprav pri koncu.

V naslednjih letih sem aktivno sodelovala še pri projektih Mariborski obrazi, Postop, … Danes, ko gledam na vse skupaj z distanco, vem, da mi je prostovoljno delo vrnilo otroško ustvarjalnost, vero v samo sebe in me oblikovalo v zrelo in odgovorno osebo.

Bojana

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov