Srečanje EVS prostovoljcev v Mariboru

SREČANJE EVS PROSTOVOLJCEV V MARIBORU

Od petka 30.5. 2008 do nedelje 1.6. 2008 pripravljajo prostovoljci Evropske prostovoljne službe (EVS) iz Zavoda Pekarna-magdalenske mreže v Mariboru srečanje za vse EVS prostovoljce, ki trenutno opravljajo prostovoljno delo v oviru Evropske prostovoljne službe v Sloveniji.
V petek se bo druženje začelo na Trgu svobode v Mariboru, kjer se bodo ob 15:00 pridružili dogodku Critical Mass – kolesarji promovirajo zdrav in okolju prijazen način potovanja, v soboto bodo piknikovalli na Mariborskem otoku, ob večerih pa se bodo družili v Gustafu in izvajali projekcije na prostem.
Vsi, ki vas Evropska prostovoljna služba zanima, ste lepo vabljeni, da se jim kadar koli pridružite in preko neformalnega druženja izveste več o njihovih izkušnjah in samem poteku EVS.
Za več informacij lahko pokličete Alexa Veitcha na 040 54 12 23 ali Maartena Lammersa na 040 24 32 32.

EVROPSKA PROSTOVOLJNA SLUŽBA

je projekt, ki omogoča mladi osebi, da postane prostovoljec/prostovoljka v drugi državi za časovno obdobje od 2 do 12 mesecev. Mladim ponuja priložnost za učenje s pomočjo dela in življenja v tujem okolju, pridobivanje koristnih življenjskih in profesionalnih izkušenj, spodbuja njihov občutek za solidarnost in razumevanje drugačnosti.
Projekt EVS je rezultat sodelovanja pošiljajoče organizacije, gostiteljske organizacije in prostovoljca/prostovoljke. Obe organizaciji sta zadolženi za ustrezne priprave prostovoljca in morata zagotoviti podporo v času trajanja projekta.
EVS se lahko udeleži vsakdo v starosti od 18. do 30. leta. Prostovoljci se vključujejo v aktivnosti na področjih okoljevarstva, umetnosti in kulture, aktivnosti z otroki, mladimi ali ostarelimi osebami, kulturne in zgodovinske dediščine, športnih in drugih družbeno koristnih aktivnosti.

Evropska prostovoljna služba je del programa Mladi v akciji, ki je program Evropske komisije, GD za izobraževanje in kulturo.
Več o programu EVS lahko najdete na spletni strani Nacionalne agencije MOVIT, ki skrbi za izvajanje EVS projektov v Sloveniji: www.mva.si, kjer najdete tudi informacije o drugih programih v okviru PROGRAMA MLADINA.

Podrobnejše informacije pa lahko dobite tudi v zavodu Pekarna-magdalenske mreže, Ob železnici 8, Maribor, ki je akreditirana EVS pošiljajoča, gostiteljska in koordinacijska organizacija, vsak delovni dan med 10.00 in 18.00.
Info: MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, tel.: 02 300 68 50, 041 481 246, evs@pekarna.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov