Projekt “… torej misliš, da veš vse?”

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA se v tem letu pridružuje projektu EURODESKA ”…torej misliš, da veš vse?”.

Ena izmed osnovnih usmeritev Eurodeska je spodbujanje aktivne participacije mladih v družbi in ozaveščanje mladih o EU. Projekt “… torej misliš, da veš vse?”, ki ga Eurodesk letos izvaja v sodelovanju z dvanajstimi organizacijami, ki se ukvarjajo z mladinskim delom, poteka že drugo leto zapored. Namenjen je osveščanju mladih o pomembnosti poznavanja Europske unije za njihovo prihodnost, o priložnostih, ki jim jih ponuja in o pomembnosti in poteh soodločanja znotraj EU.

V letu 2009 se projekt osredotoča na prihajajoče evropske volitve. Namen delavnic, ki jih po vsej Sloveniji (v Murski Soboti, Mariboru, Celju, Šentjurju, Novem mestu, Slovenskih Konjicah, Krškem, Novi Gorici in okoliških krajih) v mesecih aprilu in maju izvaja 19 usposobljenih vodij iz dvanajstih organizacij, je na zanimiv način mlade informirati o pomenu evropskega parlamenta in posledično pomenu udeležbe na evropskih volitvah ter hkrati od njih zbrati sporočila za evropske poslance, ki jih bo Eurodesk po volitvah predal na novo izvoljenim evropskim poslancem.

Delavnice bo v Mariboru izvajal Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA in vabimo vas, da se v mesecu maju 2009 odzovete na naše povabilo k udeležbi na le-teh ali nas kontaktirate, če bi morda želeli, da pridemo k vam in izvedemo delavnico informiranja o priložnostih EU in o prihajajočih volitvah v evropski parlament tudi pri vas.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka

Dodatne informacije

POVEZAVE:
European Commission
Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo
Urad RS za mladino
MOVIT

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov