Brezplačna delavnica javnega nastopanja za mlade

Delavnica je del projekta »VOLITI ALI NE VOLITI ZA EVROPSKI PARLAMENT«, katerega namen je spodbuditi večjo participacijo mladih na volitvah za Evropski parlament junija 2009. V okviru projekta, ki bo trajal od 15. januarja do 14. avgusta 2009 in ga podpira Evropska komisija v okviru programa Youth in action, bomo izpeljali številne aktivnosti, ki se bodo vsebinsko vezale na same volitve, Evropski parlament in tudi na velike evropske teme, kot je medkulturni dialog, boj proti podnebnim spremembam, enake možnosti za vse in ostale teme.

Dejavnosti, ki jih bomo v okviru projekta izpeljali, so: delavnice o aktivnem državljanstvu za mlade in za mladinske delavce, debatne šole in turnirje, javne razprave, esejistični natečaj, debatni maraton, radijske in TV debate in velika razprava v Državnem zboru. Za potrebe projekta bomo pripravili posebno domačo stran (http://www.volinevoli.eu), ki bo redno objavljala vse dogodke in pozivala mlade po vsej Sloveniji k sodelovanju in izražanju svojih stališč. Kreirani bodo facebooki za posamezne dogodke, v skupinskem blogu se bodo izmenjevali mladi z znanimi osebnostmi, preko različnih forumov bomo spodbujali razprave. Preko številnih mladinskih informacijskih kanalov bomo informirali mlade o poteku projekta, evropskih temah in volitvah v Evropski parlament.

Partnerji v projektu smo: Za in proti, Zavod za kulturo dialoga; Pekarna-magdalenske mreže, MISC Infopeka; Študentski, mladinski in otroški center Laško; Mladinski center Krško in Vaš kanal, TV Novo mesto.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov