Javni natečaj „Kje so meje?“: povabilo mladim filmskim ustvarjalcem

Pekarna Magdalenske mreže vabi mlade med 15. in 23. letom na natečaj za kratki igrani, dokumentarni ali animirani (tudi stop-motion) film v dolžini max. 5 min.

Natečaj opredeljuje osnovno temo: Boj proti sovražnem govoru in diskriminaciji v odnosu do beguncev in migrantov. Filmi, prispeli na natečaj, naj upoštevajo sledeča vsebinska izhodišča:

– informiranje mladih o oblikah diskriminacij in socialne izključenosti, s katerimi se srečuje omenjena ciljna skupina;
– informiranje mladih o nesprejemljivosti uporabe sovražnega govora v odnosu do omenjene ciljne skupine;
– spodbujanje solidarnosti z omenjeno ciljno skupino.

Žirijo bodo sestavljali strokovnjaki iz področja filma in animacije ter člani Sveta za odziv na sovražni govor. Vsi prispeli izdelki bodo prikazani na javni predstavitvi 20. 6. 2016 na Svetovni dan beguncev v Pekarni Magdalenske mreže v Mariboru.

Komisija bo o najboljšem filmu odločala v dveh kategorijah:
Samostojno delo (samostojno delo posameznika ali skupine v navedenem starostnem okviru) in
Delo pod mentorstvom (delo posameznika ali skupine v navedenem starostnem okviru, ki je nastalo v okviru izobraževane istitucije, pod mentorstvom profesorjev ali strokovnjakov iz področja filma).

Filma obeh kategorij z najmočnejšim sporočilom bosta nagrajena z brezplačno udeležbo na delavnici stop-motion animacije v okviru 6. Mednarodnega filmskega festivala StopTrik, ki jo bo vodil priznan avtor Miloš Tomić (Samostojno delo) in s strokovnim predavanjem iz področja filma (Delo pod mentorstvom).

Izpostavljena bosta tudi na socialnih omrežjih in spletnih straneh Pekarne Magdalenske mreže ter Urada Vlade RS za komuniciranje. Vsi prispeli filmi bodo objavljeni pod profilom organizacije na spletnih straneh za izmenjavo videov (Vimeo, Youtube).

Prijava naj vsebuje film (format .mp4 – HD (720p) ali Full HD (1080p). Bitrate: Video – min 6000kbps, max 12000kbps, zvok – 320kbps), kratek opis filma, navedek o avtorju, sodelujočih in mentorju, leto nastanka, dolžino filma in elektronski naslov prijavitelja. Našteto na DVD nosilcu pošljite na naslov Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 8, 2000 Maribor z dopisom Javni natečaj „Kje so meje?”  najkasneje do 30. 5. 2016.

logo - urad vlade za komuniciranje - banner_pomoc_beguncem


Natečaj izvajamo v okviru projekta »Kje so meje?«. Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

 

Logo URSM, MOM, KOM

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov