MEET THE ARTIST / GuestRoomMaribor predstavlja Martino Kartelo

V Mariboru tokrat gostuje na Islandiji živeča hrvaška umetnica Martina Kartelo. Kot rezidenčna umetnica bo v okviru programa GuestRoomMaribor raziskovala pojav revščine v Sloveniji in na Hrvaškem. Vabljeni na predstavitev njene pretekle produkcije in načrtovanega projekta, ki se bo odvila v sredo, 13. 4. 2016, ob 19:00, v Galeriji K18.

 

Martina Kartelo je gledališka igralka in performerka, ki v zadnjem času ustvarja neodvisne projekte, temelječe na sodobnih družbenih vprašanjih. V času rezidence v Mariboru se bo ukvarjala z vprašanjem revščine: kako nastaja, kaj jo pospešuje, kako revne in revščino dojema kapitalistična družba in mediji. Področje bo raziskovala preko študija statistike, kot tudi preko dela na terenu in stika z ljudmi, ki so se znašli na robu preživetja. Predviden končni performans, naslovljen “Pogreb za revne”, bo vključeval teater, performans in glasbo ter bo izveden v javnem prostoru. Projekt je tretji in zadnji del trilogije umetniškega raziskovanja kapitalizma in konzumerizma.

 

Umetnica išče prostovoljce, entuziaste in motivirane sociologe, ki se bi bili pripravljeni vključiti v proces raziskovanja ali izvedbo performansa.

soba za goste - martina kartelo

 

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov