Okrogla miza »Kje so meje?«

V četrtek, 7. 4. 2016, te ob 18:00 vabimo v prostore INFOPEKE na okroglo mizo o delovnih in življenjskih razmerah delavcev migrantov, beguncev in prosilcev za azil  “Kje so meje?”.

Gostje Goran Lukič, Svetovalnica za migrante, Armin Salihović, IWW-Nevidni delavci sveta, in Tomaž Gregorc, Italian Consortium of Solidarity, bodo osvetlili različne vidike delovnih in življenjskih razmer delavcev migrantov, beguncev in prosilcev za azil. V družbi ti neprenehoma ostajajo socialno izključeni, marginalizirani, izkoriščani in diskriminirani. Tekom okrogle mize se bomo zato najprej soočili z dejstvi, nato pa orisali obstoječe oblike delovanja v smeri opolnomočenja in zagovorništva migrantskih delavcev in beguncev ter drugih oblik socialne solidarnosti.

logo - urad vlade za komuniciranje - banner_pomoc_beguncem

Okroglo mizo izvajamo v okviru projekta »Kje so meje?«. Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Logo URSM, MOM, KOM

 

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov