Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): Na poti med naravnimi nesrečami in vojnami

Vabljen/-a v četrtek, 31. 3. 2016, ob 18:00 v prostore INFOPEKE na potopis »Na poti med naravnimi nesrečami in vojnami«. Vstop prost!

Na tokratnem potopisnem predavanju bo z nami Jasna Djordjević – humanitarna delavka z več kot 20-letnimi mednarodnimi izkušnjami, ki je sodelovala pri lajšanju težav po ciklonu v Orissi (zvezni državi v Indiji), potresu v Gujaratu, cunamiju v Indoneziji in bila aktivna pri urejanju posledic migracij v Afganistanu, Iraku ter drugod po svetu.

Jasna bo na predavanju z naslovom “Na poti med naravnimi nesrečami in vojnami” spregovorila o tem, ali so naravne nesreče res naravne na primeru nesreč v južni in jugo-vzhodni Aziji ter globalni problematiki beguncev na primeru Azije in Bližnjega Vzhoda.

Izvedeli bomo tudi, kako so se njena potovanja začela, zakaj je postala humanitarna delavka, ali humanitarne prakse vzdržujejo status quo, kako se je od razpada Jugoslavije profesionalno profilirala in še mnogo več.

Razbijamo stereotipe!

Pekarna potopise pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?
Prostovoljke in prostovoljci nadaljujemo z novim tipom družbeno-kritičnih predavanj, katerih namen je vzpodbuditi kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi, ki to niso, predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, s čimer spodbujajo mlade za medčloveško strpnost, solidarnost in spoštovanje človekovih pravic.

pekarna potopis med naravnimi nesrecami

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov