Meet the residents: CORNERS: IGRIŠČE

Vabljeni na »Meet the residents: CORNERS: IGRIŠČE« dogodek, ki bo v sredo, 24. 2. 2016, ob 18. uri, v baru Pendolino na 1. peronu železniške postaje Maribor, Partizanska cesta 50.

***

Igrišče je rastoča zbirka iger iz vseh koncev Evrope.

Štirje umetniki, Gianfranco Mirizzi (Hrvaška), Riccardo Spagnulo (Italija), Miha Horvat (Slovenija) in Simon Farid (Velika Britanija) so skupaj potovali po Evropi, spoznavali različne igralce ter se učili njihovih iger.

Te igre so nato poustvarili za vas, v poskusu, da bi prinesli kulturo igranja kot igro samo. Nekatere igre boste morda prepoznali, druge bodo malo drugačne. Naše igre so portret nas samih, so nekaj skupnega med generacijami in kulturami. Ali lahko ustvarimo nove povezave znotraj Evrope skozi naše skupne izkušnje igranja iger?

Medtem ko gostujemo v tvojem mestu, se bomo učili novih iger in jih dodajali našemu igrišču.

Pridi in se igraj z nami!

***

Umetniki so hoteli raziskati vlogo, ki jo imajo igre v različnih kulturah kot nosilci skupnega jezika, ki lahko prehaja med različnimi mejami, tako nacionalnimi kot tudi lokalnimi. Zgradili so multimedijsko instalacijo igrišča, ki služi kot orodje za njihovo raziskovanje ter kot sredstvo za aktivacijo javnih prostorov in njihovih uporabnikov. Z vsakim mestom, ki ga umetniki obiščejo, se zbirka iger veča, igrišče pa spreminja svojo podobo in tako ponuja edinstveno kulturno izkušnjo.

Igrišče je zasnovano kot participativni projekt, v katerem občinstvo dobesedno igra glavno vlogo. Vsi obiskovalci lahko aktivno sodelujejo v projektu kot igralci v instalaciji igrišča in ga uporabljajo tako za zabavo kot za kulturno izkušnjo. Poleg tega umetniki sodelujejo tudi z lokalnimi igralnimi skupinami, spoznavajo njihove igre, jih učijo lastnih iger ter skupaj z njimi razvijajo nove kontekstno konstruirane igre, ki jih nato vključijo v svojo instalacijo igrišča.

Igrišče je del CORNERS, platforme za umetnike in občinstva, ki jo snujejo in poganjajo kulturne organizacije z robov Evrope.

***

Produkcija: Exodos Ljubljana

Koproducija: ISIS Arts, Drugo More, Teatro Pubblico Pugliese

Lokalni partnerji: Pekarna Magdalenske mreže Maribor, GuestroomMaribor, Vetrinjski dvor/Narodni dom Maribor

INFO
Exodos Ljubljana I www.exodosljubljana.si ǀ exodos@exodosljubljana.si
Pekarna Magdalenske mreže Maribor I www.pekarna.org I www.infopeka.org I infopeka@infopeka.org

ekodos1

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov