Delavnica “Kritična pismenost, kot orodje reševanja družbenih problemov povezanih z diskriminacijo”

V sredo, 24. 2. 2016, te ob 17:00 vabimo v Kulturni dom Pekre na brezplačno delavnico »Kritična pismenost, kot orodje reševanja družbenih problemov povezanih z diskriminacijo«.
Prijaviš se lahko do 23. 2. 2016 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.

Kritična pismenost je koncept, ki pismenosti, kot referenci za branje in ustvarjanje tekstov, dodaja kritičnost kot eksplicitno etično in politično dimenzijo. Razvijanje le-te omogoča zmožnost kritičnega branja informacij in različnih manipulativnih besedil kot tudi zmožnost samostojnega ustvarjanja besedil in družbeno-angažiranih akcij.
Udeleženci bodo na delavnici pridobili veščine poglobljenega kritičnega branja informacij in različnih medijskih manipulativnih besedil ter hkrati osvojili pristope, spodbude in orodja, ki jim bodo omogočili nadaljnjo uporabo in posredovanje teh veščin.
Skozi delavnico bomo nagovarjali in spodbujali k reševanju več prepletenih družbenih problemov povezanih v luči diskriminacije. Dotaknili se bomo sovražnega govora, rasizmov, ksenofobije, brezposelnosti, homofobije, (ne)enakosti spolov, družbenega vključevanja, revščine.

Delavnica, ki jo bosta izvedli Združenje Frekvenca in Pekarna Magdalenske mreže, je del projekta Ubrana skupnost:krepitev samoorganiziranih četrtnih skupnosti za neposredno demokracijo in soodločanje o razvoju skupnost Društva za podporo radiu MARŠ, ki ga financira Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem.

ubrana-skupnost-logo

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov