Pekarna Potopisi (potopisi, ki to niso): Na mrtvem planetu ni služb!

V sredo, 27. 1. 2016, te ob 18.00 vabimo v prostore INFOPEKE na potopisno predavanje o aktivističnem gibanju v Nemčiji. Aktivist in dijak, David Muster bo na januarskem potopisnem predavanju predstavil gibanje, ki se bori za ohranitev gozda.

“Lani sem se odločil, da med počitnicami ne bom lenaril doma in se zgražal nad katastrofami, ki se dogajajo po svetu. Ti prosti dnevi niso smeli biti zavrženi v nič, prav tako ne zapravljeni v korist kapitala, zato sem se odločil za nekaj povsem neobičajnega. Ko sem poslušal anarhistično oddajo, ki jo je vodil Vlado Martek na Radiu Študent, sem prvič izvedel za okupacijo gozda Hambach.

Hambacher Forst je preostanek 12.000 let starega gozda v bližini nemškega mesta Köllna. Uničiti ga želi nemško premogokopno podjetje RWE, saj se poleg njega nahaja največji dnevni kop lignita v Evropi. Edina ovira, ki stoji med uničevalcem in gozdom, pa so ljudje, ki temu nasprotujejo. Skvotiranje gozda se je pričelo že leta 2012, vendar se njihov boj nadaljuje še danes, saj gozdu nenehno grozi posek. Proti koncu oddaje so vabili somišljenike, naj se jim pridružijo v boju proti uničevanju Zemlje. Takrat sem se odločil odpotovati med drevesa, ki jim grozi uničujoč kapitalizem.

Potovanje sem načrtoval nekako takole: prispeti do jase Hambach gozda, ostati tam za mesec dni in se vrniti, vendar je potovanje postalo več, kot samo to. O tem, kaj se je dejansko zgodilo, kaj sem doživel in spoznal, bom spregovoril na predavanju Potopisi, ki to niso!”

Potopise pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA. Spremljaš jih lahko tudi na http://www.facebook.com/pekarnapotopisi.

Razbijamo stereotipe! Vstop prost!

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov